c2i forums
Problemy z siecią Hamachi - Printable Version

+- c2i forums (http://c2i.pl)
+-- Forum: Public (http://c2i.pl/forum-1.html)
+--- Forum: Software (http://c2i.pl/forum-6.html)
+--- Thread: Problemy z siecią Hamachi (/thread-1043.html)



Problemy z siecią Hamachi - gangstajohn - 07-11-2018

Cześć chłopaki,   odkąd przeszedłem do Vista 32 bit sp 2 Mam problemy z hamachi do pracy.   Pozwólcie, że opiszę to nieco dalej: # Jestem połączony przez połączenie modemowe Nazwa: WAN Miniport (ATW) Typ devic: IRDA Typ serwera: PPP   Teraz podczas instalacji hamachi instaluje również sterownik sieciowy, który wydaje się być obsługiwany jako moje podstawowe połączenie internetowe. Problem z tym, że przerywa moje połączenie z Internetem, nawet bez uruchamiania hamachi, więc wynikiem jest to, że moje połączenie internetowe traci swą conectivity. Potem mogę ponownie połączyć mój inet i wszystko wróci do normy, aż zostanie przerwane po około 1 lub pół minuty.   Wszystko to zatrzymuje się ponownie, deinstalując sterownik sieciowy hamachi.   Mam nadzieję, że ktoś z was ma jakieś pomysły


RE: Problemy z siecią Hamachi - rrcray - 07-11-2018

to było naprawdę głupie, ale to działało dla kogoś, kto miał problem, który brzmiał trochę tak: upewnij się, że podstawowe połączenie internetowe jest wymienione alfabetycznie przed połączeniem Hamachi


RE: Problemy z siecią Hamachi - ahmelvin - 07-11-2018

Dobry pomysł, ale nie działał Ustawiłem również "połączenie inet" na domyślne. Wciąż ten sam problem.


RE: Problemy z siecią Hamachi - ohallmhurain - 07-11-2018

czy próbowałeś wyłączyć interfejs hamachi?


RE: Problemy z siecią Hamachi - lishathampi - 07-11-2018

Zacytować: Originally Posted by learn_more czy próbowałeś wyłączyć interfejs hamachi? Jep, zrobił to pierwszy, ale nie powoduje żadnych efektów. Sądziłem, że może to zablokować mój tcp


RE: Problemy z siecią Hamachi - scrambledeggen - 07-11-2018

Może to być konkretny błąd w Hamachi, użyłem starej wersji, takiej jak Hamachi 5x. nie jestem pewien, czy to pomoże


RE: Problemy z siecią Hamachi - kiraesmith - 07-11-2018

jest coś innego, co możesz spróbować, ale nie mogę dokładnie sprawdzić, jak to zrobić w Vista, ponieważ mój komputer Vista jest trochę poza biznesem tak to działa w XP: otwórz "połączenia sieciowe" w menu: "Zaawansowane" -> "Ustawienia zaawansowane" następnie otwiera się okno dialogowe, w którym można zmienić kolejność połączeń (zakładka jest nazywana "Adapters and Bindings" edytować: hah, widzę, że to naprawiłeś (Nigdy nie udało mi się uzyskać czegoś, co działałoby z tymi zmostkowanymi elementami adaptera: P) i lol @ ur nazwa_podręcznika, zmieniłeś i i o


RE: Problemy z siecią Hamachi - sarathavanavanchery - 07-11-2018

Nawet nie zauważyłem, że ^ ^ Pwned To dla twoich pomocników. Zostało docenione!